«Επαφή» με τον Βίλχελμ Ράιχ

«Επαφή» με τον Βίλχελμ Ράιχ

 

 Άντριου Τζόνσον

 

Μάρτιος 2017

 

Εισαγωγή

 

Ο Βίλχελμ Ράιχ πέθανε το 1957- 8 χρόνια πριν γεννηθώ. Πέρασα τα πρώτα  40 χρόνια της ζωής μου χωρίς να γνωρίζω τίποτα για την έρευνα ή τα επιτεύγματα του. Δεν νομίζω πως είναι δικό μου το φταίξιμο για την έλλειψη γνώσης  μου – φαίνεται πως μεγάλο μέρος του έργου του αποκρύφθηκε και λογοκρίθηκε σκόπιμα. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τον τρόπο με τον οποίο γνώρισα την έρευνα του Βίλχελμ Ράιχ και τους λόγους για τους οποίους αυτή έχει υποστεί τόση λογοκρισία και καταστολή. Κατέληξα πρόσφατα στο συμπέρασμα πως η μελέτη των τομέων πάνω στους οποίους εργαζόταν ο Ράιχ θα είχε οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους σε μια πιο πλήρη κατανόηση της λειτουργίας του Κόσμου και της θέσης τους σε αυτόν. Ελπίζω να μην ακούγομαι θρασύς και αλαζονικός σε αυτούς που γνωρίζουν πολύ περισσότερα από μένα για τον Βίλχελμ Ράιχ και την Οργονομία! Ο σκοπός μου είναι να πω γιατί πιστεύω πως η έρευνά του είναι τόσο σημαντική και γιατί δέχεται τόσο κακόβουλες επιθέσεις και αποκρύπτεται. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω εκ των προτέρων πως θα αγγίξω έννοιες  και τομείς έρευνας που πιστεύω πως είναι σχετικοί, κι αυτό ίσως να φανεί «κακή ιδέα» σε κάποιους ανθρώπους.

 

Η Κρυμμένη Πραγματικότητα

 

Στην διαδικασία ανακάλυψης της «κρυμμένης πραγματικότητας» την οποία όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται φευγαλέα (και μετά την αγνοούν), το όνομα του Βίλχελμ Ράιχ θα πρέπει να παρατηρηθεί προσεκτικά. Ο Βίλχελμ Ράιχ είναι κάποιος που θεωρώ πως ανήκει στο ίδιο πάνθεον των λαμπρών επιστημόνων όπως ο Νίκολα Τέσλα, αλλά το όνομά του δεν είναι καν το ίδιο γνωστό. Έμαθα πρώτη φορά για το έργο του το 2003 ή το 2004, όταν ξεκίνησα να ερευνώ εκ νέου το θέμα των ΑΤΙΑ και των εξωγήινων. Εκείνη την εποχή δεν γνώρισα πραγματικά το βάθος και το εύρος της σκέψης και της έρευνας του Ράιχ. Ο τρόπος με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε το κατεστημένο έδειχνε ξεκάθαρα ότι το έργο του ήταν μεγάλης σημασίας. Ήταν επίσης εμφανές πως δεν έκανε μόνο θεωρητική εργασία – είχε εξελίξει πολλά πρακτικά πειράματα και μεθόδους. Γιατί ήταν τόσο σφοδρή η αντίδραση του κατεστημένου στο έργο του Βίλχελμ Ράιχ; Η κατανόηση της απάντησης σε αυτό το ερώτημα έχει εξελιχθεί μέσα μου τα τελευταία χρόνια.

 

H σύγκριση του Ράιχ με τον Τέσλα είναι ενδιαφέρουσα, αν και τα πεδία έρευνάς τους και οι γνώσεις τους διέφεραν αρκετά. Κάνω αυτή την σύγκριση επειδή φαίνεται πως κι οι δυο αυτοί επιστήμονες έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, και μεγάλο μέρος του σημαντικού έργου τους έχει συνολικά και κακόβουλα αποκρυφθεί. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως το έργο του Ράιχ έχει υποστεί ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις από  αυτό του Τέσλα. Θα μπορούσε επίσης κανείς να συγκρίνει το γεγονός ότι ο Τέσλα πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του «φυλακισμένος» σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (το Νιού Γιόρκερ), ενώ ο Ράιχ πέθανε σ’ ένα κελί φυλακής εξ’ αιτίας των μέτρων που πάρθηκαν εναντίον του για την διάθεση των θεραπευτικών συσσωρευτών οργόνης.

 

 Ο Ράιχ ήταν ένας από τους ελάχιστους ερευνητές που δεν φοβόταν να εμβαθύνει σε νέα πεδία έρευνας, τα οποία ο λαμπρός νους του ήθελε να μελετήσει και να κατανοήσει. Ξεκίνησε στον τομέα της Ψυχιατρικής, αλλά έκανε σύντομα έρευνα στον τομέα της Βιολογίας, της Χημείας, της Φυσικής, της Μετεωρολογίας, της Αστρονομίας/Κοσμολογίας και της ενέργειας. Αργότερα στην ζωή του, άρχισε να ερευνά το φαινόμενο των ΑΤΙΑ, κάτι που αναφέρεται στο τελευταίο του βιβλίο «Επαφή με το Διάστημα». Κάποιοι από τους οπαδούς και τους μαθητές του δεν ένιωθαν άνετα όταν ο Ράιχ άρχισε να γράφει για τέτοια θέματα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο επιστήμονα που να έχει εξερευνήσει όλους αυτούς τους τομείς. Ήταν πολυμαθής με την αυθεντική έννοια της λέξης.

 

Πώς ανακάλυψα τον Ράιχ

 

Κάποια στιγμή το 2004 άρχισα να παρατηρώ αυτά που κάποιοι ονομάζουν «ίχνη αεροψεκασμών» – επίμονα ίχνη αεριωθούμενων στον ουρανό. Πολλοί άνθρωποι που έχουν μπλογκς και βίντεο στο διαδίκτυο ισχυρίζονται πως αυτά τα ίχνη είναι τοξικοί ψεκασμοί. Αυτή την στιγμή δεν είμαι σίγουρος τι είναι, αλλά κατά την διάρκεια της έρευνας γι’ αυτά τα ίχνη των αεριωθούμενων άκουσα για πρώτη φορά για τον Βίλχελμ Ράιχ. Είχε δημιουργήσει μια συσκευή που ονομαζόταν «Νεφοδιαλυτής» και εργαζόταν μ’αυτήν κατά την δεκαετία του 1950. Θυμάμαι πως παρακολούθησα βίντεο από μια διάλεξη του συγγραφέα και ερευνητή Πήτερ Ρόμπινς, που περιέγραφε τα πειράματα του Ράιχ με τον νεφοδιαλυτή. Επομένως ο Ράιχ πειραματιζόταν με την τροποποίηση του καιρού, ένα ζήτημα ταμπού όπως τόσα άλλα από αυτά που διερεύνησε. Επίσης το 2004, άκουσα τον αείμνηστο Γιούτζην Μάλοουβ, να μιλά για την ενέργεια της Οργόνης σε

 μια συνέντευξη στην δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή Coast to Coast.

 

Έμαθα αργότερα πως το τραγούδι της Βρετανής τραγουδίστριας Κέητ Μπους «Cloubusting»  ήταν εμπνευσμένο από το έργο του Ράιχ. Βασιζόταν σε μια ιστορία που αναφέρεται στο βιβλίο του γιού του Ράιχ, του Πήτερ Ράιχ, το «Βιβλίο των Ονείρων».

Αναρωτήθηκα αργότερα αν το ενδιαφέρον της Κέητ Μπους για τον Ράιχ επεκτεινόταν πέρα από το Βιβλίο των Ονείρων, επειδή το 1979 της έγινε μια ερώτηση για μια πιθανή εναλλακτική καριέρα και απάντησε πως θα ήθελε να γίνει ψυχίατρος. Το βιβλίο του Πήτερ Ράιχ πρωτοεκδόθηκε το 1974 και επανεκδόθηκε το 1989. Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το βιβλίο οδήγησε στην δημιουργία ενός ebook και μιας νέας χαρτόδετης έκδοσης που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2015. Αν και το βιβλίο αφορά περισσότερο την ζωή του Πήτερ Ράιχ και το πόσο ισχυρά επηρεάστηκε από τον πατέρα του, υπάρχουν συγκεκριμένα αποσπάσματα που τα βρήκα πολύ διαφωτιστικά, όπως αυτό που ο Πήτερ συζητά γιατί υπάρχουν τόσο πολλές επιθέσεις εναντίον του Βίλχελμ Ράιχ και του έργου του.

 

«Είναι η συγκινησιακή πανούκλα που έρχεται από μέσα τους. Σκοτώνει συγκινησιακά τους ανθρώπους και τους κάνει να κρατάνε την κοιλιά τους σφιγμένη. Τους κάνει να ψεύδονται, να συκοφαντούν και να κατασκοπεύουν. Aυτή η συγκινησιακή πανούκλα είναι πιο μοχθηρή από την μαύρη πανούκλα, επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να γιατρευτούν. Χτυπάνε με μανία οποιονδήποτε προσπαθεί να την γιατρέψει, επειδή είναι άρρωστοι για τόσον πολύ καιρό που θεωρούν πως η αρρώστια είναι υγεία. Γι’ αυτό μου επιτίθενται. Προσπαθώ να τους πω ότι δεν χρειάζεται να μισούν, και με μισούν γι’ αυτό.»

 

Όσοι από εμάς έχουμε προσπαθήσει να ενημερώσουμε άλλους για κάποια γεγονότα που έχουμε μάθει, θα γνεύσουμε το κεφάλι συμφωνόντας με αυτή την περιγραφή. Το υπόβαθρο που είχε ο Ράιχ αφορούσε την μελέτη της συμπεριφοράς των ανθρώπων και είχε συνειδητοποιήσει κάποια θεμελιώδη προβλήματα που προκύπτουν όταν διακινδυνεύει η συνολική άποψή τους για τον κόσμο – ακόμα κι αν αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη βελτίωση της ζωής τους. Η συγκινησιακή πανούκλα που προσδιόρισε ο Ράιχ φαίνεται πως έχει χειροτερεύσει κατά πολύ από την εποχή του θανάτου του. Και θεωρώ πως αυτό δεν είναι ούτε συμπτωματικό, ούτε φυσική διαδικασία.

 

Aνθρώπινο Πνεύμα, Συνείδηση, Ενέργεια, Σεξουαλικότητα, Ταυτότητα.

 

Αναρωτιέμαι αν ένας από τους λόγους για τους οποίους το έργο και η έρευνα του Ράιχ είναι λιγότερο γνωστά και κατανοητά είναι επειδή μεγάλο μέρος τους είναι ουσιαστικά απαιτητικό. Εξερευνούν τα σημεία εκείνα που «μας κάνουν αυτό που είμαστε». Αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό σχετικά με τον Ράιχ είναι πως εργάστηκε με τον Σίγκμουντ Φρόυντ ως κλινικός βοηθός. Η κλινική εργασία ήταν αυτή που οδήγησε τον Ράιχ στην διερεύνηση της «σεξουαλικής ενέργειας». Ο Φρόυντ είχε ερυνήσει την ίδια αυτή ενέργεια και είχε προφανώς καταλήξει σε παρόμοια ευρήματα.

 

Ο Φρόυντ είχε ανακαλύψει πως οι νευρώσεις προκαλούνται από την σύγκρουση ανάμεσα στα φυσικά σεξουαλικά ένστικτα και την κοινωνική άρνηση και ματαίωση αυτών των ενστίκτων. Είχε επίσης υποθέσει την ύπαρξη μιας βιολογικής σεξουαλικής ενέργειας στο σώμα. Την ονόμασε «λίμπιντο» και την περιέγραψε ως κάτι που «μπορεί να αυξηθεί, να μειωθεί, να αντικατασταθεί και να εκφορτιστεί και επεκτείνεται πάνω από τα ίχνη μνήμης μιας ιδέας όπως ένα ηλεκτρικό φορτίο πάνω από την επιφάνεια του σώματος.

Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν, ο Φρόυντ και οι οπαδοί του έκαναν αυτή την έννοια να εξασθενίσει πολύ, περιορίζοντας την λίμπιντο σε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με ψυχολογική ενέργεια ή ιδέα. Ως το 1925 ο Φρόυντ είχε καταλήξει πως « η θεωρία της λίμπιντο προς το παρόν μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω της οδού της εικασίας».

 

Μήπως κάποια μέλη του «Δικτύου των Παλιόφιλων» ψιθύρισαν κάτι στο αυτί του Φρόυντ; Εννοώ πως ο Ράιχ είχε ανακαλύψει κάτι μεγάλο…πραγματικά μεγάλο. Ο Φρόυντ, όπως κι οι περισσότεροι άλλοι επιστήμονες, εγκατέλειψε (ή διατάχθηκε να εγκαταλείψει) αυτές τις ανακαλύψεις και τα πεδία έρευνας. Ο Ράιχ, αντίθετα με τους περισσότερους άλλους επιστήμονες, ήξερε πως αυτό που ανακάλυπτε ήταν σημαντικό και το ακολούθησε – με πάθος, ορθή κρίση και ορμητικότητα.

 

Ακόμα κι αφού είχα ανακαλύψει την έρευνα του Ράιχ πάνω στην τροποποίηση του καιρού και την σχέση του με τον Φρόυντ, δεν γνώριζα πως υπήρχε το Κολλέγιο της Οργονομίας και το Καταπίστευμα του Βίλχελμ Ράιχ για τα Βρέφη. Από τα λίγα που είχα διαβάσει, υπέθετα πως το έργο του είχε αποκρυφθεί με επιτυχία, σε σημείο που δεν υπήρχε κανείς που να προάγει, πόσο μάλλον να ωφελείται από την έρευνά του. Ίσως να μην είχα διαβάσει αρκετά, ή να μην πρόσεχα πολύ, αλλά αφού είχα διαβάσει μια περιγραφή σαν κι αυτή νομίζω πως θα μπορούσε κανείς να με συγχωρήσει που υπέθεσα πως δεν είχε διασωθεί σχεδόν τίποτα μετά την δεκαετία του 1950.

 

Tην 8η Μαρτίου 1957, τέσσερις μέρες πριν τον εγκλεισμό του σε ομοσπονδιακή φυλακή, ο Βίλχελμ Ράιχ υπέγραψε την διαθήκη του. ΄Εως τότε οι οργονοσυσσωρευτές και πολλές από τις εκδόσεις του είχαν απαγορευτεί και καταστραφεί ξεκινώντας από την 5η Ιουνίου του 1956, όταν καταστράφηκαν τρεις συσσωρευτές οργόνης έξω από το εργαστήριο των φοιτητών του Ράιχ στο Όργκονον στο Ρέιντζλυ του Μέιν.

 

Τρεις εβδομάδες αργότερα, αρκετά κιβώτια με τις εκδόσεις του κάηκαν υπό την επίβλεψη πρακτόρων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων έξω απ’ το Εργαστήριο του. Έναν μήνα αργότερα, τον Ιούλιο, περίπουου πενήντα συσσωρευτές οργόνης αποσυναρμολογήθηκαν από τους κατασκευαστές τους στην πόλη Ρέιντζλυ του Μέιν.

 

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα, την 23η Αυγούστου του 1956, αρκετοί τόννοι εκδόσεων του Ράιχ που συμπεριλάμβαναν 10 τίτλους σκληρόδετων βιβλίων όπως και ενημερωτικά φυλλάδια και περιοδικά ιατρικής και επιστημονικής έρευνας κάηκαν υπό την επίβλεψη του ΟΤΦ στον δημοτικό αποτεφρωτήρα της πολιτείας της Νέας Υόρκης στην οδό Γκάνσβουρτ.

 

Μια Ελληνική Οδύσσεια

 

Κάνω παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων εναλλακτικής γνώσης από το 2003 και σε μία παρουσίασή μου στο Ληντς το 2015 με πλησίασε η Τζένυ Σαρρή. Σύντομα η Τζένυ με προσκάλεσε σε ένα συνέδριο που διοργάνωνε στην Αθήνα. Το συνέδριο ήταν προσανατολισμένο γύρω από την έρευνα του Βίλχελμ Ράιχ – πιο συγκεκριμένα το βιβλίο του «Επαφή με το Διάστημα». Η Τζένυ κι εγώ μοιραζόμαστε ένα κοινό ενδιαφέρον πάνω σε διάφορα θέματα και συζητώντας μαζί της αντιλήφθηκα πως είχαμε ακολουθήσει παρόμοιες πορείες σε κάποιους τομείς έρευνας και είχαμε καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα. Μου έστειλε ένα αντίγραφο της «Επαφής με το Διάστημα» πριν το συνέδριο και διάβασα αυτό το σημαντικό βιβλίο.

 

Τον Ιούλιο του 2016 με υποδέχθηκε στην Αθήνα μια ομάδα ανθρώπων που είχαν όλοι ωφεληθεί από την Οργονοθεραπεία με τον Γιώργο Αργυρέα. Η συνάντησή μου κι η συζήτηση μαζί τους ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα. Πριν το συνέδριο είχα την ευκαιρία να μιλήσω με μερικούς ανθρώπους που βοηθούσαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, και κάποιος απ’ αυτούς μου είπε πως είχε ερευνήσει διάφορες θεραπευτικές μεθόδους – όπως η ψυχανάλυση του Φρόυντ. Θυμάμαι πως μου εξήγησε πως έψαχνε για κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιαστικό κι αληθινό. Η Οργονομία είναι η θεραπεία στην οποία κατέληξε. Αποδείχτηκε δηλαδή πως η Οργονομία ήταν η πιο αποτελεσματική θεραπεία γι’ αυτόν.

 

Με την περιορισμένη κατανόηση που έχω πάνω στο θέμα, φαίνεται πως η βασική διαφορά της Οργονοθεραπείας από τις άλλες μεθόδους είναι ότι γίνεται πιο σωματική.

Kάποιες πλευρές της θεραπείας είναι αποτελεσματικές μόνο μέσω της σωματικής έκφρασης. Aυτό, απ’ όσο καταλαβαίνω, δεν συνηθίζεται στις Φροϋδικές θεραπείες και μεθόδους. Προφανώς, αν αυτή η ενέργεια της ζωής είναι αληθινή – κι όχι κάτι που βιώνεται ως εμπειρία μέσα στο μυαλό μας ή ως αποτέλεσμα της αλλαγής της χημείας του εγκεφάλου, είναι λογικό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σωματική έκφραση για να ισορροπηθεί ή να αναδιανεμηθεί αυτή η ενέργεια.

 

Oι άνθρωποι που ήρθαν στο συνέδριο είχαν βιώσει την προσωπική επικύρωση της έρευνας του Ράιχ κι έτσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ήταν πιο ανοιχτοί στην εξέταση άλλων πεδίων έρευνας που έχουν αποκρυφθεί.

 

Η Τζένυ είχε επίσης προσκαλέσει τον Πήτερ Ρόμπινς για να μιλήσει για την εμπειρία του στην Οργονομία, και κάλεσε και τον Ρίτσαρντ Ντόλαν για να μιλήσει για την συγκάλυψη των ΑΤΙΑ, κι έτσι υπήρχε μια ενδιαφέρουσα ανάμιξη θεμάτων και εμπειριών προς συζήτηση.

 

9/11, Ενέργεια, Τροποποίηση Καιρού

 

Η παρουσία μου στο συνέδριο φαίνεται πως προέκυψε από την έρευνα που είχα κάνει σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα – την αλήθεια γι’ αυτό που συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου και την αλήθεια για τις συσκευές, τεχνικές και τεχνολογίες της «ελεύθερης ενέργειας».

 

Περίπου την ίδια εποχή που πρωτοανακάλυψα τον Βίλχελμ Ράιχ, είχα επίσης αρχίσει να αμφισβητώ την επίσημη εκδοχή των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου.Όπως ανέφερα σε μία από τις ομιλίες μου στο συνέδριο «Επαφή με το Διάστημα» τον Ιούλιο του 2016, είχα εξαπατηθεί αρχικά από μια άλλη απάτη – σχετικά με την τοποθέτηση βομβών στους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Είχα εξαπατηθεί από την κίβδηλη «έρευνα» του φυσικού της ψυχρής σύντηξης και Μορμόνου Στήβεν Τζόουνς του πανεπιστημίου Μπίρχαμ Γιανγκ.  Aυτό ήταν τμήμα μιας άλλης ψυχολογικής επιχείρησης που είχε σκοπό να εμποδίσει όσους είχαν τα λογικά τους να καταλάβουν τι είχε πραγματικά συμβεί στο ΠΚΕ. Μετά από ένα αδιέξοδο ταξίδι που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, ήρθα σε επαφή με την Δρ Τζούντυ Γουντ, κι η έρευνά της ήταν αυτή που με οδήγησε στην βαθύτερη κατανόηση των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Μία από τις πρώτες ανακαλύψεις της ήταν αποδεικτικά στοιχεία για αυτό που όρισε ως «ασυνήθιστες ενεργειακές επιπτώσεις».  Η Δρ Γουντ ήταν αυτή που μου έδειξε πρώτη φορά, περίπου τον Φεβρουάριο του 2008, την παρουσία του τυφώνα Έριν, του οποίου τα εξωτερικά όρια έφταναν την άκρη του ακρωτηρίου Κοντ, περίπου 220 μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης της Νέας Υόρκης. Η μελέτη της πορείας του Έριν πριν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου από την Τζούντυ Γουντ, , φαινόταν να δείχνει πως αυτή η θύελλα οδηγούνταν και κατευθυνόταν σκόπιμα σε μία «γραμμή» με μεγάλο βαθμό ακρίβειας. Δεν άργησα ν’ αρχίσω να αναρωτιέμαι ποιός άλλος είχε κάνει πειράματα σαν αυτά που διεξήγαγε και κατέγραψε ο Ράιχ στην Επαφή με το Διάστημα. Πόσα ακριβώς θα ήταν πιθανά με εξοπλισμό ή τεχνολογία που θα μπορούσε να δημιουργήσει ή να μετατρέψει την ΝΤΟΡ σε ΟΡ υπό τον έλεγχο ας πούμε ενός προγράμματος αντί για μια συσκευή πάνω σ’ ένα φορτηγό; Θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί στο διάστημα ένας τύπος νεφοδιαλυτή, ως μέρος ενός «Μαύρου Προγράμματος» τις δεκαετίες του 1960 ή του 1970; Θα μπορούσε ίσως να έχει σχεδιαστεί για να έχει διάφορους τύπους λειτουργίας και να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα, μεγαλύτερης κλίμακας;

 

Στις σελίδες 90-91 της «Επαφής με το Διάστημα» ο Ράιχ αναφέρει πως παρατήρησε μια σχέση ανάμεσα στην ΝΤΟΡ και τα ίχνη ατμών των στρατιωτικών αεριωθούμενων. Είπε πως «η ΝΤΟΡ εξαφάνιζε τα ίχνη των ατμών». Είπε πως υπήρχαν κενά στα ίχνη των ατμών λόγω της παρουσίας της ΝΤΟΡ. Σκέφτηκε ακόμα πως η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούσε κι η ίδια τα ίχνη των ατμών για να ανιχνεύσει την παρουσία της ΝΤΟΡ.

Έχω συχνά αναρωτηθεί αν τα ίχνη που βλέπουμε από τα αεροσκάφη εμφανίζονται επειδή η ατμόσφαιρα επηρεάζεται εξωτερικά – κι όχι επειδή τα αεροσκάφη ψεκάζουν τοξικά στοιχεία. Όπως ανέφερα προηγουμένως, πιστεύω πως αυτοί που διοικούν τον πλανήτη έχουν τελειοποιήσει απο την δεκαετία του 1950 την τεχνολογία που δημιούργησε ο Ράιχ – για να ελέγχουν τον καιρό και την ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό κάποιες μέρες δεν υπάρχουν καθόλου ίχνη ατμών – η χειραγώγηση της ενέργειας αλλάζει μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα και από περιοχή σε περιοχή. (Δεν νομίζω πως αυτό γίνεται με το HAARP όπως υποθέτουν πολλοί. Πιστεύω πως η τεχνολογία ελέγχου του καιρού είναι κάτι που λειτουργεί με πολύ διαφορετικό τρόπο από το HAARP). Θα ισχυριζόμουν επίσης πως οι συζητήσεις για τους τοξικούς ψεκασμούς είναι πιθανό να οδηγούν σε λιγότερη συζήτηση σχετικά με τις συχνές και φανερές ανωμαλίες των νεφών και του καιρού.

 

Όπως έχω γράψει κι αλλού, βρήκα την σχέση ανάμεσα στην 11η Σεπτεμβρίου, την ενέργεια και τα μαύρα προγράμματα ιδιαιτέρως ανησυχητική αλλά και αποκαλυπτική. Ίσως αυτή η σχέση να είναι πιο βαθειά και σημαντική απ’ ότι φανταζόμουν. Νομίζω πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ενέργεια της οργόνης και την συνείδηση. Πιστεύω πως υπάρχει μια υποσυνείδητη αντίδραση στην αλήθεια που αποκαλύπτεται από την μελέτη των στοιχείων σχετικά με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου – αυτοί που είναι «έτοιμοι» να την αποδεχθούν αντιδρούν διαφορετικά από αυτούς που δεν είναι έτοιμοι. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με κάτι που είχε πει ένας φίλος, ο Πητ Τέιλορ Γουντ:

Οι δυνάμεις ή ενέργειες που χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφή του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου είναι ίδιες με αυτές απ’ τις οποίες προέρχεται η ίδια η ζωή.

 

Θα επιστρέψουμε σ’ αυτή την ιδέα αργότερα. Προς το παρόν ας προσέξουμε πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν τους παρουσιάζονται τα αποδεικτικά στοιχεία για την 11η Σεπτεμβρίου και την καταστροφή του ΠΚΕ – ίσως να μοιάζει αρκετά με αυτό που ο Ράιχ χαρακτηρίζει ως εκδήλωση της «συγκινησιακής πανούκλας». Φαίνεται να μας «μισούν» επειδή τους δείχνουμε την αλήθεια.

 

Επαφή με το Διάστημα

 

Αυτό ήταν το τελευταίο βιβλίο του Ράιχ, το οποίο εκδόθηκε βιαστικά και χωρίς τελική μορφοποίηση, εξ’ αιτίας της επικείμενης δράσης που αναλάμβανε εναντίον του ο ΟΤΦ. Είναι γραμμένο σαν ημερολόγιο και μερικά κεφάλαια περιέχουν περισσότερη ανάλυση και «εργαστηριακές σημειώσεις». Μετά την δουλειά που έκανε με τους Νεφοδιαλυτές στην Αριζόνα το 1954, ο Ράιχ ήταν πεπεισμένος πως τα ΑΤΙΑ ή Εα όπως τα αποκαλούσε χειρίζονται με κάποιον τρόπο την ατμόσφαιρα (δεν είπε όμως γιατί). Όταν μελετούσε τις εμφανίσεις των ΑΤΙΑ ή Εα, τόνισε την σημασία που έχει να γίνονται πρώτα ποιοτικές παρατηρήσεις και να αποκτά κανείς αίσθηση των γεγονότων. Με τον καιρό παρατήρησε πως οι δικές του ενέργειες με τον νεφοδιλυτή και το διαστημικό όπλο επηρέαζαν τις εμφανίσεις των ΑΤΙΑ. Μετά από μια σύντομη χρονική περίοδο ο Ράιχ ένιωσε πως ήταν σε πόλεμο με τα Εα κι ότι αυτά  εισήγαγαν σκόπιμα ΝΤΟΡ στην ατμόσφαιρα.

Κοντά στο τέλος του βιβλίου δηλώνει πως η υγρασία και το νερό μπορούν να μετατραπούν σε ΝΤΟΡ και αναφέρει πως αυτό συμβαίνει όταν η βροχή που πέφτει δεν φαίνεται να φτάνει ποτέ στο έδαφος. Εύχομαι να μπορούσε να διερευνηθεί περισσότερο η σχέση ανάμεσα στην ΝΤΟΡ και το νερό. Αναρωτιέμαι συχνά γιατί έχουμε σύννεφα διαφορετικών χρωμάτων κι όχι απλώς τα σκουρότερα ή πιο γκρίζα σύννεφα που παράγουν την βροχή.

Επίσης, στην σελίδα 74 (και αλλού) της Επαφής με το Διάστημα ο Ράιχ αναφέρει την Βαρύτητα – είχε ήδη δει ότι πρέπει να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της Βαρύτητας και της ενέργειας της Οργόνης – μια ιδέα που δεν θα μπορούσε ποτέ να διατυπωθεί στην συμβατική επιστήμη. Θα ισχυριστώ ξανά πως κάποιοι στον «μάυρο κόσμο» ακολουθούσαν επίσης την έρευνα του και από το 1957 την έχουν εξελίξει και ξέρουν πώς να δημιουργούν βαρύτητα – ή τουλάχιστον ξέρουν την σχέση ανάμεσα στον μαγνητισμό, τον ηλεκτρισμό και την βαρύτητα – και ίσως όλα αυτά να είναι μορφές της αρχέγονης ενέργειας, της οργόνης. Θα συμφωνούσα ασφαλώς με οποιονδήποτε έλεγε πως η ίδια η ενέργεια της ζωής –ή ίσως η «κινητήρια δύναμη» της ζωής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει την βαρύτητα. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί στο φαινόμενο των πολτεργκάιστ και στις επιδείξεις τηλεκίνησης. Επιδράσεις πάνω στην βαρύτητα υπήρξαν επίσης στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου – με αυτοκίνητα που αναποδογύρισαν και αυτόπτες μάρτυρες που ανυψώθηκαν στον αέρα.

 

Ο Λήον Σάουθγκέιτ, συγγραφέας και ερευνητής, έχει διερευνήσει περαιτέρω την σχέση ανάμεσα στην οργόνη την ΝΤΟΡ και τα στοιχεία για την 11η Σεπτεμβρίου που συγκέντρωσε η Δρ Τζούντυ Γουντ, σε μια εργασία με τίτλο Όπλα Κατευθυνόμενης ενέργειας και το Πεδίο του Αιθέρα/ Οργόνης.

 

Μετρητές Geiger της Ενέργειας της Οργόνης

 

Στην «Επαφή με το Διάστημα» αναφέρεται επίσης η χρήση μετρητών Geiger από τον Ράιχ για να ανιχνευθεί η παρουσία της ΝΤΟΡ – φαίνεται πως η ιονίζουσα ακτινοβολία και η ΝΤΟΡ συνδέονται στενά. Ωστόσο, η ΝΤΟΡ δεν είναι ίδια με την ιονίζουσα ακτινοβολία. Oι περιγραφές του Ράιχ μου θύμησαν  αυτό που μου είχε πει ο Ντέηβιντ Κέητον σχετικά με τις εμπειρίες του σ’ ένα αγρογλυφικό στην Μ. Βρετανία–είχε ανιχνεύσει κάποια μορφή ενέργειας που δεν ήταν η παραδοσιακή ιονίζουσα/πυρηνική ακτινοβολία, αλλά καταγραφόταν στον μετρητή Geiger Muller κι έδινε ενδείξεις. Σε μια περίπτωση, η επίδραση ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στον μετρητή GM. Ο Ντέηβιντ Κέητον δεν ανέφερε την ύπαρξη άμεσων επιπτώσεων στην υγεία του, αλλά αναρωτιέται κανείς αν θα δούλευε στην περιοχή αρκετές μέρες – ή έκανε πειράματα όπως ο Ράιχ, αν θα είχε συμπτώματα αρρώστιας σαν αυτά που βίωσαν κάποιοι από τους βοηθούς του Ράιχ όταν εργάζονταν με τους νεφοδιαλυτές. Κι άλλοι άνθρωποι επίσης έχουν αναφέρει πως ένιωσαν αδιαθεσία ή ναυτία όταν βρίσκονταν μέσα σε ένα αγρογλυφικό.

Τέλος, το 2010 παρατήρησα επίσης τις σχέσεις ανάμεσα σε στοιχεία που βρέθηκαν σε αγρογλυφικά και στα στοιχεία που συγκέντρωσε η Δρ Τζούντυ Γουντ για την 11η Σεπτεμβρίου.

 

 

 ΝΤΟΡ, Αποκρυφισμός, «Μαύρη Μαγεία» και Αριθμολογία

 

Αν ο Ράιχ έχει δίκιο κι η Οργόνη είναι παρόμοια ή ίδια με την ζωοποιό «ενέργεια της ζωής» σε όλα τα ζωντανά πλάσματα, μπορούμε επίσης να συμφωνήσουμε ότι βρήκε τρόπους να αλλάξει ή να χειριστεί αυτή την δύναμη. Θα έλεγα ωστόσο, πως μπορεί κανείς να χειριστεί αυτή την «ενέργεια της ζωής» και με άλλους τρόπους – όχι μόνο με την χρήση ραδιενεργών πηγών – αλλά χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους. Για παράδειγμα φαίνεται ξεκάθαρο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δική μας ζωϊκή ενέργεια για να χειριστούμε την ζωϊκή ενέργεια άλλων ανθρώπων και πλασμάτων. Σκεφτείτε για μια στιγμή πως αυτό που είναι γνωστό ως Τσι στις ανατολικές κουλτούρες δεν ακούγεται πολύ διαφορετικό από την ΟΡ. Δείτε τι μπορεί να κάνει ένας δάσκαλος του Τσι…

 

Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας παράγοντας που λειτουργεί στα αποκρυφιστικά τελετουργικά; Τέτοια τελετουργικά φαίνεται να χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν σωματικές ( αλλά και διανοητικές και ψυχολογικές) αλλαγές – από την οπτική της οργονομίας μπορούμε να φανταστούμε πως αυτός είναι ένας τρόπος να κατευθύνουν ή να ανακατευθύνουν την ΟΡ και την ΝΤΟΡ – δηλαδή να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο νου και το σώμα. Φαίνεται πως συγκεκριμένα είδη ορυκτών ή μετάλλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εστιαστεί ή να κατευθυνθεί η ενέργεια της οργόνης. ( Ο οργονίτης φαίνεται πως είναι ένα υλικό που μπορεί να το κάνει αυτό, όπως επίσης και o χαλαζίας.) Μήπως λοιπόν είναι αυτή η λειτουργία των ραβδιών, των φυλαχτών κι όλων των σύνεργων που συνδέονται και με θετικά και με αρνητικά τελετουργικά;

Ίσως στην 11η Σεπτεμβρίου να χρησιμοποιήθηκε ένα είδος πολύ συγκεντρωμένης ενέργειας της οργόνης για να αλλάξει τον υποκείμενο ιστό της πραγματικότητας σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έγινε χρησιμοποιώντας τεχνολογία – μια τεχνολογία ανασχεδιασμού του αιθέρα. Οι δράστες της 11ης Σεπτεμβρίου κατέστρεψαν το ΠΚΕ αλλάζοντας τον τρόπο που συμπεριφέρονταν τα άτομα/μόρια μέσα στους πύργους, κι έτσι το υλικό απλώς διαλύθηκε.

Έξω από τους πύργους όμως, η πραγματικοτητα άλλαξε επίσης – φαίνεται πως επηρεάστηκε πολύ η ανθρώπινη μαζική συνείδηση. Μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) τραυματίστηκαν ψυχολογικά κι ήταν επομένως ανίκανοι να ερμηνεύσουν αυτό που βρισκόταν μπροστά στα μάτια τους. Όποιοι κι αν διέπραξαν την 11η Σεπτεμβρίου ήξεραν πως θα συμβεί αυτό και είχαν ήδη κάνει σχέδια. Έχοντας, για παράδειγμα, ετοιμάσει ψεύτικες ιστορίες έτοιμες να διαδοθούν με το «πάτημα ενός κουμπιού». Θυμάμαι το κανάλι Φοξ Νιούζ που μετέδιδε εικόνες του Μπιν Λάντεν πριν καν διαλυθεί ο δεύτερος πύργος. Αυτός ήταν λοιπόν ένας τρόπος να επηρεάσουν την σκέψη και την συνείδηση των ανθρώπων, ο οποίος πρέπει να είχε προσχεδιαστεί. Ήταν ο «τέλειος τρόπος» να αυξήσουν την δύναμη και την ισχύ της «συγκινησιακής πανούκλας»  την οποία με τόση ακρίβεια περιέγραψε ο Ράιχ.

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχουν στοιχεία ακόμη και στην αριθμολογία και τον συμβολισμό που σχετίζεται με την 11η Σεπτεμβρίου, που δείχνουν πως η συνείδηση κι οι ενέργειες της ζωής χειραγωγήθηκαν με τους τρόπους που επιθυμούσαν αυτοί που διοικούν τον πλανήτη. Παρεκκλίνοντας για λίγο από το θέμα της έρευνας του Ράιχ, μπορούμε να παρατηρήσουμε τις εμφανείς σχέσεις με τον συμβολισμό των ελευθεροτεκτόνων στην Νέα Υόρκη (οι δίδυμοι πύργοι, για παράδειγμα, σχετίζονται με τους δίδυμους στύλους του ελευθεροτεκτονισμού, το άγαλμα της ελευθερίας που κρατά τον μασονικό πυρσό). Ο Μπιλ Κούπερ, οποίος είχε προβλέψει ακριβώς πριν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα κατηγορηθεί για κάτι, καλύπτει μεγάλο μέρος αυτού του είδους του συμβολισμού στην ραδιοφωνική σειρά εκπομπών The Hour of the Time.

 

Έχω επίσης αναρωτηθεί αν η αριθμολογία που χρησιμοποιήθηκε συνδέεται κάπως με την «κατασκευή της πραγματικότητας». Το σκέφθηκα πιο σοβαρά αφού διάβασα ένα βιβλίο του Πήτερ Πλίχτα Gods Secret Formula: Deciphering the Riddle of the Universe and the Prime Number Code. Ο Πλίχτα, όπως κι ο Ράιχ, είναι πολυμαθής. Στο βιβλίο χρησιμοποιεί τις γνώσεις του πάνω στη χημεία, την φυσική και τα μαθηματικά για να ισχυριστεί πως ο υποκείμενος ιστός της πραγματικότητας βασίζεται σε πρώτους αριθμούς (ένας απ’ τους οποίους είναι φυσικά το 11). Νομίζω πως αυτό είναι πραγματικά ένα μέρος εσωτεριστικής γνώσης. Λέγεται πως ομάδες όπως οι Ναϊτες Ιππότες είχαν πρόσβαση σε περισσότερη γνώση αυτού του είδους – κι άλλοι φυσικά λένε πως η αυτού του είδους η γνώση ήταν απαραίτητη πίσω στον χρόνο για να γίνουν πράγματα όπως, για παράδειγμα, η κατασκευή των πυραμίδων. Κατά παρόμοιο τρόπο, υπάρχει εσωτεριστικός συμβολισμός και στην βιβλική ιστορία του Ιησού – λέγεται π.χ. πως ήταν μέλος μιας τριάδας. Ο Αιγυπτιακός μύθος του Ώρου, της Ίσιδας και του Όσιρι αφορά επίσης μια τριάδα. Ο Πλίχτα αναφέρει στο βιβλίο του πως τα πάντα φαίνεται να συμβαίνουν ανά τρία, για παράδειγμα, πρωτόνιο, νετρόνιο, ηλεκτρόνιο. Το 3 είναι επίσης πρώτος αριθμός. Και το σύμβολο των «Ιλλουμινάτι» είναι ένα μάτι μέσα σ’ ένα τρίγωνο – δεν χρειάζεται να σας πω πόσες πλευρές έχει. (Παρατήρησα πρόσφατα πως η 9/11 είναι κατά κάποιον τρόπο κωδικοποιημένη στο δεκαδικό μας σύστημα επίσης π.χ.

 9 x 1,11111κλπ = 10…)

Αντίθετα με τον Ράιχ όμως, ο Πλίχτα δεν φαίνεται να θεωρεί πως η βαρύτητα, ο ηλεκτρισμός κι ο μαγνητισμός είναι αλληλένδετα. Η μελέτη των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει πως οποιοσδήποτε μετέτρεψε τους πύργους σε σκόνη το γνωρίζει αυτό – και κατασκεύασε ένα όπλο χρησιμοποιώντας αυτή την γνώση.

 

Ο Αιθέρας, ο Θεός κι ο Διάβολος – κι η Τρέχουσα «Κατάσταση»

 

Στο βιβλίο του «Ο Αιθέρας, ο Θεός κι ο Διάβολος» ο Ράιχ κάνει αποκαλύψεις οι οποίες αποκαλύπτουν πολύ επιτυχημένα την μορφή που έχει ο κόσμος τώρα. Όπως καταλαβαίνω τα συμπεράσματά του, λέει πως οι άνθρωποι αποκόπηκαν από την παρατήρηση του φυσικού κόσμου, και καθώς συνέβη αυτό, έχασαν την ικανότητα να σκέφτονται μόνοι τους. Σταδιακά, οι σκέψεις τους κι η κατανόηση του κόσμου διαβρώθηκαν από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές κι έτσι η παρατήρηση του αληθινού κόσμου έγινε δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με αυτό που τους έλεγαν για τον «θεό» και το πως θα πρέπει να ζουν την ζωή τους. Η κατανόηση της ροής της ζωτικής ενέργειας στην ύπαρξή τους και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με κάθε τι ζωντανό και δημιουργεί αληθινά αποτελέσματα, εμποδίστηκε. Καθώς ξεκινήσαμε να ζούμε σε όλο και μεγαλύτερους οικισμούς και όλο και λιγότεροι από μας δούλευαν στην γη, σταματήσαμε να παρατηρούμε τις φυσικές διαδικασίες κι οι συνειδήσεις μας άλλαξαν κι έγιναν λιγότερο εμπειρικές.

Ο Ράιχ παρατηρούσε τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό –κι αυτό που αποκαλούμε τώρα «επιστημονισμό» – με παρόμοιο σκεπτικισμό. Στο κεφάλαιο ΑΝΙΜΙΣΜΟΣ, ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ και ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, καταλαβαίνει τους περιορισμούς της μηχανιστικής επιστήμης και γράφει:

Η ιστορία της επιστήμης δεν αφήνει καμμία αμφιβολία πως δεν επιτράπηκε η μελέτη της ζωντανής διαδικασίας. Κατά την διάρκεια χιλιάδων χρόνων ήταν η μηχανιστική-μυστικιστική δομή του ανθρώπινου ζώου αυτή που απέκλεισε απ’ όλη την έρευνα, με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, τα κοσμικά θεμέλια της διαδικασίας της ζωής.

 

Ο Ράιχ συζήτησε ωστόσο και τον μυστικισμό, αν και η συζήτηση αυτού του θέματος ήταν λίγο δύσκολη για μένα, λόγω των προχωρημένων εννοιών που χρησιμοποιεί.(π.χ. μάλλον βοηθά να έχει κανείς λεπτομερή γνώση της φυσικής ιστορίας και της φυσικής φιλοσοφίας, μια γνώση που εγώ δεν κατέχω).

 

Ο μυστικισμός έχει τις ρίζες του σε ένα μπλοκάρισμα των άμεσων αισθήσεων των οργάνων και στην επανεμφάνιση αυτών των αισθήσεων στην παθολογική αντίληψη των “υπερφυσικών δυνάμεων”. Αυτό ισχύει για τον πνευματιστή, τον σχιζοφρενικό, τον θρησκευόμενο φυσικό και κάθε είδος παρανοϊκού. Εάν ένα μυστικιστής προσπαθεί να περιγράψει τη φύση με τις δεδομένες προϋποθέσεις της δομής του χαρακτήρα του, θα παράγει μόνο μια εικόνα της πραγματικότητας που, αν και αντικατοπτρίζει τις πραγματικές διαδικασίες, δεν είναι σε αρμονία με τις αντικειμενικές διεργασίες αλλά είναι παραμορφωμένη: όπως, π.χ., το αίσθημα του παρανοϊκού σχιζοφρενή που νιώθει πως επηρεάζεται από τα ηλεκτρικά ρεύματα, η εντύπωση του πνευματιστή ενός μπλε-γκρι νεφελώματος, η φαντασία του θρησκευόμενου επιληπτικού για το «καθολικό πνεύμα» ή η ιδέα του μεταφυσικού για το «απόλυτο». Κάθε μία από αυτές τις εντυπώσεις περιέχει ένα μέρος της αλήθειας: οι οργονοτικές «γαργαλιστικές» αισθήσεις είναι τα “ηλεκτρικά ρεύματα” του σχιζοφρενικού. Το μπλε χρώμα της οργόνης είναι το μπλε-γκρι φάντασμα του πνευματιστή. Η κοσμική οικουμενικότητα της οργονικής ενέργειας είναι το “καθολικό πνεύμα” και η “απόλυτη” έννοια του μυστικιστικού χαρακτήρα.

 

Μου φαίνεται ότι ο Ράιχ υπονοεί εδώ, ότι τα παραφυσικά φαινόμενα είναι επίσης μια άλλη μορφή και εκδήλωση της οργονικής ενέργειας – μια άλλη μορφή της ενέργειας της ζωής. Στο βιβλίο του μιλάει επίσης για το λάθος που έκανε η Φυσική απορρίπτοντας την έννοια του αιθέρα. Συμφωνώ με αυτό, αλλά έχω δημοσίως δηλώσει επανειλημμένα ότι στον Μαύρο Κόσμο χρησιμοποιούν μια διαφορετική Φυσική, στην οποία η έννοια του αιθέρα είναι πιθανώς ένα από τα κεντρικά σημεία. Αυτή η γνώση οδήγησε τους  επιστήμονες και τους μηχανικούς στον Μαύρο Κόσμο να αναπτύξουν το όπλο που κατέστρεψε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου.

 

Η ευφυία του Ράιχ  συνίσταται στο γεγονός ότι είδε αυτές τις συνδέσεις πιο ξεκάθαρα από ότι οι περισσότεροι. Λίγοι άνθρωποι – και λιγότεροι επιστήμονες – μπόρεσαν να λειτουργήσουν σε τόσα επιστημονικά πεδία όπως ο Ράιχ. Λίγοι άνθρωποι έχουν το κίνητρο ή την ικανότητα να διερευνήσουν τις έννοιες της συνείδησης, του μυστικισμού, της θρησκείας, της επιστήμης, της ψυχολογίας, της φυσικής και της βιολογίας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν ό,τι μαθαίνουν για να συνθέσουν μια καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας και μια καλύτερη κατανόηση των δυνάμεων που φαίνεται πως μπορούν να την διαμορφώνουν, να την επηρεάζουν ή να την ελέγχουν.

 

Συμπέρασμα

 

Θα υποστήριζα πως η έρευνα του Ράιχ αποκρύφθηκε και συγκαλύφθηκε επειδή:

Α) Ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εξερευνήσουν την αληθινή τους φύση και να έχουν περισσότερο έλεγχο των σκέψεων και των αισθημάτων τους.

Β)  Προσδιόρισε μια θεμελιώδη παγκόσμια δύναμη – ή ενέργεια – η οποία μπορεί να παρατηρηθεί, να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί.

 

Θα υποστήριζα ότι οι “άνθρωποι” που διοικούν τον πλανήτη γνώριζαν ήδη πολλά από αυτά που ανακάλυψε ο Ράιχ. Πραγματοποιούσαν ήδη τα δικά τους πειράματα ή είχαν ήδη αναπτύξει τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι προς όφελός τους. (Αυτό ήταν, φυσικά, το αντίθετο από αυτό που έκανε το Ράιχ – οι συσσωρευτές οργόνης του οποίου, για παράδειγμα, είχαν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να θεραπεύονται.  Οι άνθρωποι που διοικούν τον πλανήτη δεν λειτουργούν έτσι).

Ανησυχώ μήπως έχω καλύψει πολλούς διαφορετικούς τομείς πολύ σύντομα σε αυτό το άρθρο το οποίο μπορεί να φανεί ακαταλαβίστικο σε έναν περιστασιακό ή ακόμα πιο σοβαρό αναγνώστη. Ωστόσο, γράφοντας αυτό το άρθρο, ελπίζω να ανοίξω κάποιες «νευρικές οδούς» στο νου των αναγνωστών και να τους κάνω να σκεφτούν την τρέχουσα κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος στον οποίο ζούμε ελέγχεται, επηρεάζεται και διαμορφώνεται από αόρατες δυνάμεις – οι οποίες χρησιμοποιούν μεθόδους που έχουν καλυφθεί, μπερδευτεί και μυθολογηθεί. Λίγοι ερευνητές θα σκεφτονταν ποτέ πως έχουμε ήδη αποδεικτικά στοιχεία ότι η πραγματικότητά μας μπορεί και είναι σχεδιασμένη από τις δυνάμεις που θέλουν να μας υποδουλώσουν και να μας κρατήσουν δεσμευμένους στον πλανήτη Γη. Αλλά, εξοπλισμένοι με περισσότερες γνώσεις και εκτίμηση του έργου του Βίλχελμ Ράιχ, ελπίζω ότι κινούμαστε όλοι πιο κοντά στην “απελευθέρωση …”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *